Pressemeddelelse
12. januar 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Når en forælder drikker, rammer det hele familien hårdt

 
 
 
 

Lyngby-Taarbæk Kommune sætter fokus på alkoholbehandling

 
 
 
 
 
 
 
 

Når far eller mor drikker, har det store konsekvenser for børnene, selv om mange er gode til at skjule det for deres omgivelser. I Lyngby-Taarbæk findes en lang række rådgivnings- og behandlingstilbud både til familier og til den drikkende selv, de tilbud sætter Lyngby-Taarbæk Kommune i den kommende tid fokus på.

 

Konsekvenser for børnene

Sundhedsstyrelsen anslår, at 122.000 børn og unge under 18 år fra alle sociale lag vokser op i et hjem, hvor far eller mor - eller begge - drikker for meget.

 

"Tusindvis af børn i dagens Danmark betaler en høj pris, når en eller begge forældre drikker. Og det kan have konsekvenser langt ind i voksenlivet. Undersøgelser viser, at børn der har en far eller mor med et alkoholproblem, har 2,5 gange større risiko for at blive indlagt på psykiatrisk afdeling og cirka dobbelt så stor risiko for at forsøge selvmord. Børn i alkoholfamilier har desuden større risiko for selv at udvikle et alkoholmisbrug," siger Peter Konow, direktør i Alkohol & Samfund. 

 

Mens det tidligere kun var den drikkende, der kunne få gratis, anonym og skræddersyet alkoholbehandling, så er der nu også mulighed for støtte og samtaleterapi til børn og unge - også selv om mor eller far endnu ikke har erkendt deres alkoholproblem.

 

Indsatser og tilbud i Lyngby-Taarbæk

Lyngby-Taarbæk Kommune deltager i samarbejde med flere af landets kommuner samt Alkohol & Samfund og TrygFonden i en landsdækkende oplysningskampagne der - ud over at opfordre borgere med alkoholproblemer til at opsøge kommunernes behandlingstilbud - gør opmærksom på de gratis muligheder, der er for terapi til børn og unge i alkoholfamilier.

 

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek siger: "Et for højt alkoholindtag har betydelige sociale og trivselsmæssige konsekvenser for alle involverede. Derfor har vi Lyngby-Taarbæk Kommunes Sundhedsstrategi for 1016-19 valgt at have særligt fokus på en reduktion af alkoholindtaget, der udover at forebygge en tidlig alkoholdebut også sker ved tidlig opsporing af alkoholproblemer. I løbet af 2018 iværksættes forskellige faglige initiativer, som har til formål at skærpe fokus på tidlig opsporing af alkoholproblemer".

 

På Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside www.sundhed.ltk.dk/alkohol findes informationer om lokal alkoholbehandling i Lyngby-Taarbæk, herunder tilbud til familier.

 

Leder af Lyngby-Taarbæk Kommunes rådgivnings- og behandlingstilbud Torvehuset Charlotte Olsen siger: "Vi deltager i kampagnen for at sætte fokus på, at når en forælder drikker, rammer det hele familien hårdt. Her lokalt har vi en lang række rådgivnings- og behandlingstilbud både til familier og til den drikkende selv. Alle er velkommen til at kontakte os - også anonymt."

 

Der er frit valg mellem kommunernes behandlingssteder - så hvis man ikke bor men arbejder i Lyngby-Taarbæk, er man også velkomne til at kontakte Torvehuset - ligesom borgere fra Lyngby-Taarbæk Kommune også kan vælge behandlingstilbud i andre kommuner, hvis det er mere praktisk.

 

Læs mere om kampagnen og find landsdækkende tilbud på www.hope.dk

 

Find lokale rådgivnings- og behandlingstilbud på www.sundhed.ltk.dk/alkohol

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek Mobil: 23 60 27 01 E-mail: boko@ltk.dk

Leder af Lyngby-Taarbæk Kommunes rådgivnings- og behandlingstilbud Torvehuset Charlotte Olsen, 45 97 33 87 col@ltk.dk

 
 
 
 
Social media icon Social media icon