Pressemeddelelse
22. december 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyngby-Taarbæk Kommune sælger stor byggegrund til Hempel

 
 
 
 

Hempel udvider deres hovedkvarter i Lyngby-Taarbæk og planlægger at bygge nye kontorer og laboratorier.

 
 
 
 
 
 
 
 

Hempel køber en grund på 12.000 m2 på Lundtoftegårdsvej over for deres eksisterende domicil. Grunden, som kommunen har udbudt til salg i efteråret 2017, består af to sammenhængene delarealer, der er placeret i Traceet Nord på arealet mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen.

 

Borgmester Sofia Osmani siger: "Jeg er glad for, at Hempel køber grunden, så de kan udvikle deres aktiviteter i kommunen. Samtidig er det også positivt, at virksomhedens projekt har en betydelig mindre bygningsvolumen, end der oprindeligt var mulighed for på arealerne. Det giver muligheder for en bedre harmoni med omgivelserne. Hempel kommer til at øge antallet af vidensarbejdspladser og understøtte vidensbyens målsætninger, hvilket er centralt for den erhvervsudvikling, vi ønsker i kommunen." Og Simon Pihl Sørensen, formand for Byplanudvalget tilføjer: "Det er en utroligt god nyhed, at Hempel vil bygge ud. Det betyder flere gode arbejdspladser i Lyngby og Vidensbyen".

 

Hempel planlægger at anvende de kommende bygninger til et administrations- og forskningscenter indenfor produktions- og miljøteknologi. Det forventes, at der vil blive beskæftiget cirka 200 ansatte, hvoraf en fjerdedel vil være udenlandske forskere. Nærheden til DTU og målsætningerne i vidensbyen er centrale for Hempels kommende planer i Lyngby-Taarbæk.

 

"Købet af den nye grund i Vidensbyen giver os mulighed for at bygge Hempel Campus. Et element i vores vækststrategi er at fokusere på og investere i innovation, viden, ny teknologi, forskning og samarbejde med førende universiteter og forskere. Som en global virksomhed med en ambitiøs vækststrategi er det vigtigt at sikre langsigtet vækst og udvikling, men også at udvikle fremtidens produkter og services. Med Hempel Campus investerer vi i vores fremtid" siger Henrik Andersen, CEO Hempel A/S.

 

Projektets første fase - som ønskes igangsat så hurtigt som muligt, når lokalplanen er vedtaget - består i opførelse af dels et kontorhus, dels et testcenter på tilsammen knap 11.000 etagemeter i den nordlige del af grunden.

 

Billedillustrationen er en skitse, som ikke viser det endelige projekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Sofia Osmani borgmester@ltk.dk; 4023 4521

Hempel, Kommunikationsdirektør Malte Eggers meg@hempel.com; 2097 5809

 
 
 
 
Social media icon Social media icon